Održana radionica "Tajne uspješne nabave" koju je vodila Nataša Cikač
Posjetite naše specijalizirane stranice za inventure: inventure.com.hr

Održana radionica “Tajne uspješne nabave” koju je vodila Nataša Cikač

  1. Održana radionica “Tajne uspješne nabave” koju je vodila Nataša Cikač

U Zagrebu je 23.05.2019. održana radionica pod nazivom “Tajne uspješne nabave”, koju je vodila vlasnica tvrtke Cronata Nataša Cikač. Bila je to jednodnevna radionica namijenjena nabavljačima i svima koji se u svom poslu bave nabavom. U nastavku donosimo glavne teme i zaključke s radionice, te neke od prekrasnih komentara polaznika.

Na radionici smo se bavili procesom nabave. Pričali smo na koji način se nabava inicira u tvrtkama, koje su odgovornosti i obveze kako samih nabavljača tako i internih korisnika. Najčešće se u nabavi bavimo rokovima, odnosno često nedostaje vremena za kvalitetno provođenje cijelog procesa nabave.

Osnovni problem je kako definirati kvalitetne i što detaljnije potrebe naših internih korisnika. Naučili smo kako definirati što konkretniji zahtjev za pokretanje nabave, na koji način planirati potrebe kako stanje zaliha ne bi bilo preveliko, a opet s druge strane da imamo dovoljno za potrebe proizvodnje i prodaje. Isto tako zaključili smo da je današnji pristup dobavljačima sve više strateški, da nastoji ostvariti partnerski odnos i suradnju. To se naročito odnosi na dobavljače koji imaju značajan utjecaj na naš gotov proizvod i naše poslovanje.

Sigurno da je teško donositi odluke bez da imamo kvalitetne podatke i izvještaje. Stoga smo definirali najvažnije pokazatelje koje nabava treba pratiti, kao i KPI u nabavi, tj. ključni pokazatelji uspješnosti, kojima mjerimo uspješnost procesa nabave i prostor za unapređenje.

Naravno, sve to je nezamislivo bez ljudi i kvalitetnih kadrova pa smo istaknuli najvažnije kompetencije jednog nabavljača.

I za kraj, tema digitalizacija kao nezaobilazna u današnje vrijeme. Pričali smo što ustvari digitalizacija podrazumijeva i koliko može olakšati poslovanje poduzeća, a onda i uspješnost nabave. Zaključno, jedna od kolegica je rekla: “Hitno je sve ono što se kasno traži.” i svi smo se složili oko toga.

 

Ako želite da održimo ovakvu edukaciju za djelatnike Vaše tvrtke javite se na: info@cronata.hr  – Sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći da unaprijedite svoja znanja iz nabave!

 

PROČITAJTE ŠTO KAŽU POLAZNICI RADIONICE “TAJNE USPJEŠNE NABAVE”:

  • “Edukacija je bila vrlo korisna i zanimljiva. Posebno mi se svidjelo što je potkrepljena primjerima iz poslovne prakse i što je interaktivnog karaktera. Predavačica Nataša je imala zanimljiv pristup predavanju i dovoljno govori što smo se svi uključili u priču sa svojom problematikom i anegdotama. Predavanje je nadmašilo moja očekivanja.” – Klara Husnjak, viši samostalni referent nabave, Tvornica Šećera Osijek d.o.o.
  • “Edukacija je bila veoma interesantna sa ogromnim brojem primjera iz prakse te sa informiranjem o posljednjim trendovima u nabavi. Interakcija sa kolegama iz raznih grana industrije nam daje sveobuhvatni pregled kretanja u našoj profesiji. Predavač vrlo zanimljivo izlaže i potiče interakciju.” – Ivan Šumelj, procurement specialist, Mercury Processing Services International d.o.o.
  • “Jako dobra edukacija s obzirom da voditelji nabave nemaju često priliku imati ovakve radionice, ali i interakciju sa moderatorom. Smatram da ovakvih edukacija treba biti još više, jer složenost procesa nabave je mnogo velika da bi stala u jednodnevnu radionicu. Svakako ću prvom prilikom sudjelovati na sljedećoj edukaciji jer ovakvo iskustvo je neophodno za ljude koji rade u nabavi.” – Mirko Ljubić, TT Kabeli d.o.o. Široki Brijeg
  • “Izuzetno zanimljiva edukacija sa mnoštvo konkretnih primjera i bez praznog hoda. Predavačica je izuzetno kompetentna, a s druge strane predavanje je jednostavno i lako razumljivo.” – Tina Smilović Peruza, direktor, Godiva d.o.o.

 

Radionica Tajne uspješne nabave. Nataša Cikač            Radionica Tajne uspješne nabave. Cronata