Herceg d.o.o. – prva tvrtka u BIH nositelj certifikata PAM©standard- Izvrsnost u nabavi

Nakon uspješno provedenog programa Nabavna akademija u 3 modula, tvrtka Herceg d.o.o. iz Srebrenika odlučila se za nadogradnju i dodatno unapređenje procesa nabave. Kao vodeće poduzeće na području proizvodnje ALU i PVC stolarije, kako bi svojim klijentima dali najbolje, veliku važnost polažu na kvalitetu ulaznih materijala te stvaranju dodatne vrijednosti kroz inovativna rješenja u suradnji sa dobavljačima. Stoga mi je izuzetno drago da je menadžment prepoznao važnost nabavnog procesa te je tvrtka nakon provedenog projekta postala ponosni nositelji certifikata PAM©standard – Excellence in Procurement za područje proizvodnje ALU i PVC stolarije. I to kao prvo poduzeće u Bosni i Hercegovini.

Herceg d.o.o. se tako pridružio poduzećima koja u svoje nabavne procese implementiraju načela transparentnosti, profesionalnosti i optimizacije. Certifikat dokazuje da su njihovi procesi nabave i lanca dobave kontrolirani i transparentni što njihovim kupcima i dobavljačima pruža sigurnost u poslovanju. Sve to ovim poduzećima daje jači imidž i veću konkurentnost na tržištu.

ŠTO JE PAM©STANDARD – EXCELLENCE IN PROCUREMENT?

PAM©standard je strateški alat koji obuhvaća sagledavanje kompletnog segmenta nabave kroz sljedeće parametre:

  • Procesi
  • Resursi
  • Operacije
  • Mjerljivost

Na temelju dugogodišnje prakse razvijena je metodologija za procjenu stanja nabave i lanca opskrbe PAM – Procurement Assessement Methodology koja je nadopunjena istraživanjima i međunarodnim standardima, a u cilju ostvarenja izvrsnosti u nabavi kroz certifikaciju PAM©standard – Excellence in Procurement. Standard je u vlasništvu tvrtke Cronata d.o.o. ovlaštene za provođenje implementacije, kontrole i izdavanje certifikata.

KOJE SU PREDNOSTI OVOG CERTIFIKATA?

Ovaj strateški alat namijenjen je onima koji žele ostvariti izvrsnost u nabavi te na taj način ostvariti konkurentsku prednost na tržištu. Certifikat je odličan alat za brendiranje i pozicioniranje tvrtke kroz nabavu jer:

  • Omogućuje vam da budete u vrhu sa kontinuiranim praćenjem vašeg procesa nabave i u skladu sa standardima i najnovijom praksom
  • Certifikat će biti znak vašim kupcima i dobavljačima da je vaš lanac dobave kontroliran, transparentan i daje im sigurnost u poslovanju sa vama
  • Tvrtke koje teže izvrsnosti daleko lakše privlače, razvijaju i zadržavaju kvalitetne zaposlenike

ZAŠTO PAM©STANDARD – EXCELLENCE IN PROCUREMENT?

Metodologija se pokazala se kao vrlo učinkovita, provodi se u nekoliko koraka, a vrijeme trajanja ovisi o kompleksnosti i veličini poduzeća. Rezultati su vidljivi i konkretni kroz sljedeće:

  • Kreiramo optimizirani proces nabave
  • Nabava postaje partner internim korisnicima i dobavljačima
  • Kontinuirano unapređujemo nabavu i lanac dobave
  • Jačamo kompetencije djelatnika
  • Brendiramo poslovanje kroz izvrsnost u nabavi

KAKO DO CERTIFIKATA IZ NABAVE?

Tvrtke koje se odluče za brendiranje kroz nabavu, prolaze kroz postupak procjene i usklađenje postojećeg procesa nabave sa standardom. Nakon što se provedu svi potrebni koraci, tvrtka postaje ponosni vlasnik certifikata PAM©standard – Excellence in Procurement.

Trenutni nositelji ovog certifikata su: Varteks d.d., Hrvatski kišobran d.o.o., Laberna d.o.o. i Herceg d.o.o.

Ukoliko želite više informacija o samom postupku i načinu dobivanja certifikata slobodno se javite na info@cronata.hr

Autor: Nataša Cikač , konzultantica za nabavu i lanac opskrbe

Zatražite personaliziranu ponudu

Veselimo se poboljšati vaše kompetencije iz područja nabave! Kontaktirajte nas kako bismo dogovorili konzalting prema vašim potrebama i novim znanjima vas osposobili za budući profit.